Gratis verzending Slijpwinkel
<
Gratis verzending vanaf 50,-
Voor 16:00 uur besteld, direct verzonden
30 dagen bedenktijd
Shopping Cart

Mijn bestelling

Welkom!… Wij dragen graag ons steentje bij.

Een rand heeft wat tijd en ambacht nodig om scherp te worden, maar dit is het slijpen waard. Koop zelf een wetsteen en ontdek hoe jouw gereedschap hoort te snijden. Met behulp van SlijpUniversiteit.nl biedt onze winkel je het beste advies voor het vinden van de beste wetsteen. Opzoek naar hulp om jouw gereedschap te slijpen? SlijpUniversiteit.nl heeft meerdere pagina’s over het slijpen van diverse gereedschappen.

Passie voor slijpen. Van onze slijpmeesters, voor jou.

Wij weten dat slijpen soms een uitdaging kan zijn. Er zijn zo veel verschillende producten waaruit je kunt kiezen, dat je soms geen idee hebt waar je aan begint. Hier komen wij je graag helpen; we staan klaar om je te helpen met het vinden van de juiste slijpsteen voor jouw behoeftes. We luisteren graag naar jouw behoeftes en zijn slechts één e-mail van jou vandaan. Wij hebben ervaring met de slijpstenen die we verkopen en werken graag met je mee, zodat je antwoord vindt op al jouw slijp vragen.  

Een wetsteen biedt een moment rust.

Tegenwoordig schakelen mensen iedere dag meerdere keren om van activiteit. Werk, studie, ondernemen en vrije tijd lopen constant door elkaar heen. Gedurende de dag zijn ze 24/7 bereikbaar op telefoon, tablet of laptop, waarmee ze alles kunnen bestellen of kopen. Koop een wetsteen op SlijpWinkel.nl en geniet van een moment rust. Met behulp van ons direct bereikbaar advies kan iedereen direct aan de slag met het slijpen op een wetsteen.

Ons aanbod

Met een klein aanbod vervullen wij alle behoeftes die er zijn als mensen naar een wetsteen zoeken. Naast ons huidige directe aanbod luisteren wij graag naar specifieke wensen van mensen. Staat de wetsteen die jij zoekt niet tussen ons assortiment? Dan kijken wij graag samen naar de mogelijkheid om deze voordelig bij onze groothandel in te kopen. Neem dus gerust contact met ons op als je iets zoekt wat je niet kunt vinden.

Hulp bij het kiezen van een slijpsteen

We begrijpen dat het lastig kan zijn om je eerste slijpsteen te kiezen. Wij staan je hierbij graag te hulp. Als je graag meer wilt weten over het kiezen van de beste slijpsteen, dan kan je altijd contact met ons opnemen.
Als je liever direct antwoord wilt vinden op je vraag, dan kan je ook eens kijken op de website van Slijpuniversiteit. Bekijk hier een artikel over eigenschappen waar je op moet letten bij het kiezen van de beste slijpsteen.

Bestellen bij Slijpwinkel

Wij hebben een uitgebreide uitleg gemaakt over hoe je jouw slijpsteen of attributen bij ons kunt kopen. Lees daarvoor deze pagina bij ons online.

Retouren naar Slijpwinkel

Als je om wat voor reden wilt afzien van jouw bestelling, dan is dat geen probleem. Lees daarvoor deze pagina bij ons online.

FAQ – Veelgestelde vragen

We hebben een lijst opgesteld met veelgestelde vragen over slijpen. Hiermee willen we je zo snel mogelijk van dienst zijn, zodat je direct antwoord vindt op je vraag. Scroll even door de vragen heen om te kijken of jouw vraag ertussen zit. Zit je vraag er niet tussen? Mail ons dan gerust.

Hoe vaak dien ik het oppervlak van een slijpsteen te vlakken?

Het is aan te raden om je slijpsteen voordat je jouw mes, beitel of ander gereedschap wilt slijpen te vlakken. Wanneer het slijpoppervlak volledig egaal is zal de slijpsteen het beste presteren.

Kunnen diamanten slijpstenen gebruikt worden om andere slijpstenen te vlakken of is dit niet goed?

Diamantstenen kunnen gebruikt worden om de meeste slijpstenen te vlakken. De korrelgrootte en de staat van de diamantsteen die je wilt gebruiken bepaald of het mogelijk is om het te gebruiken als egalisatiesteen.

Het resultaat van het vlakken is niet zo goed als toen ik de slijpsteen net gekocht had. Heb ik hier iets verkeerd gedaan?

Bij het vlakken van hele fijne waterstenen kan je de steen vaak het beste eerst tien minuten in het water laten weken.

Is er een manier om te controleren of het vlakken van mijn slijpsteen goed is gelukt?

Als hulpmiddel kan je een potlood gebruiken om een raster over je slijpsteen te tekenen. De delen waar het raster is weggehaald zijn de delen waar de twee stenen contact hebben gemaakt. Uiteindelijk moet het hele raster verdwenen zijn.

Hebben jullie een uitleg voor het vlakken van een slijpsteen?

Een uitleg over het vlakken van je slijpsteen kan je vinden op SlijpUniversiteit. Klik hier om de uitleg over het vlakken van een slijpsteen te lezen.

Ik heb mijn fijne slijpsteen goed gevlakt, maar nu slijpt het niet meer. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Als het oppervlakte van de steen erg grof is gevlakt, dan kan het zijn dat de slijpsteen niet meer naar behoren functioneert. Een fijne slijpsteen heeft een spiegelglad eindresultaat nodig. Om dit te bereiken kan je fijn diamantpoeder nodig hebben.

Is het verstandig om je slijpstenen lang in water te laten weken?

Nee. Als je waterstenen hebt, dan moeten deze inderdaad vaak in het water geweekt worden. Afhankelijk van het type slijpsteen die je hebt kan de slijpsteen te zacht worden als deze voor een te lange periode in het water ligt.

Hoe moet ik mijn slijpsteen schoonmaken en bewaren?

Als je net hebt geslepen, dan moet je de slijpsteen vrijmaken van de slijpmodder of poeder en het eerst goed laten opdrogen. Iedere slijpsteen hoort op een eigen manier gereinigd te worden, neem contact op met ons of met de fabrikant van je slijpsteen om te achterhalen wat de beste manier is om jouw steen schoon te maken.

Is het slim om heet water te gebruiken bij het slijpen?

Nee. We raden het af om heet water te gebruiken op je slijpstenen, omdat het water de samenstelling van je steen kan veranderen. Dit kan voor scheuren in je steen zorgen.

Mag ik zeep gebruiken op mijn slijpsteen?

Nee. Gebruik geen wasmiddelen op je slijpsteen, want ook dit kan de samenstelling van je steen veranderen. Afhankelijk van het type steen resulteert dit in scheuren. Neem a.u.b. contact met ons op als je hier advies voor zoekt.

Kan ik mijn slijpstenen buiten opbergen?

Het valt sterk af te raden om je slijpsteen op een vochtige en koude plek op te bergen. Gezien het klimaat in Nederland vochtig en koud is raden we dit sterk af. Berg je slijpsteen op in een donkere plek rond kamer temperatuur.

Mag ik mijn slijpsteen drogen met een ventilator of föhn?

Nee. Probeer het droogproces van je slijpsteen niet kunstmatig te beïnvloeden door een ventilator, föhn of vergelijkbaar instrument te gebruiken. Dit kan er namelijk ook voor zorgen dat er scheuren in je steen ontstaan.

Is het goed als ik mijn slijpsteen was in de vaatwasser?

Nee. Het gebruik van vaatwassers, wasmachines of drogers met slijpstenen raden wij sterk af.

Mijn slijpsteen slijpt een stuk minder goed sinds ik het gekocht heb, wat is er mis?

Het is mogelijk dat het oppervlak van de slijpsteen is vervormd. In dat geval raden wij aan om je slijpsteen te vlakken, zodat het oppervlak weer optimaal slijpen. Lees hier instructies over hoe je het beste een slijpsteen kunt vlakken.

Wat moet ik doen als er een barst of scheur ontstaat in mijn slijpsteen?

Als je slijpsteen een lange periode ongebruikt is of op een verkeerde manier gebruikt, dan kunnen er barsten en scheuren gaan vormen. De voornaamste oorzaken zijn een te snel droogproces of extreme temperatuur verschillen.
Het repareren van je slijpsteen is helemaal niet lastig als dit een water of oliesteen betreft. Binnen 10 minuten kan je een gebroken slijpsteen aan elkaar lijmen met sterke epoxylijm en een stevig ondergrond. Vlak te slijpsteen na het lijmen, zoals je dat normaal ook zou doen, en de steen is weer zo goed als nieuw.

Wat moet ik doen als mijn slijpsteen verstopt raakt?

Dan raden wij een dressing steen aan. Je kunt er ook voor kiezen om je slijpsteen even te vlakken om een nieuw oppervlak te creëren.

Wat moet ik met mijn slijpstenen doen als ik ze net gebruikt heb?

Als je net een slijpsteen gebruikt hebt, dan kan je ze even kort wassen met een spons of iets vergelijkbaars. Als het vuil alsnog blijft liggen hierna, dan zal het slijpvermogen van de steen verminderen. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk schoonmaak advies.

Mijn slijpsteen is te zacht geworden, wat kan ik nu het beste doen?

Als je een slijpsteen te lang in het water laat weken of verkeerde chemicaliën er op gebruikt, dan kan het oppervlak zachter worden. De kwaliteit van je slijpsteen kan hierdoor veranderen.
Dit zal vaak betekenen dat de slijpsteen te zacht is geworden. Je zal de steen dan moeten vlakken/schuren totdat het weer de oorspronkelijke hardheid bereikt.

Ik zit met een vraag die nog onbeantwoord is, kan ik jullie dit vragen?

Jazeker. Wij staan iedere dag tussen 09:00 en 16:00 fulltime paraat om z.s.m. op je bericht te reageren. Zelfs buiten deze uren willen we af en toe nog een uitzondering maken om je te helpen. Neem dus gerust eens contact met ons op!

Algemende voorwaardePrivacySitemap
2013-2022 SlijpsteenWinkel.nl