Gratis verzending Slijpwinkel
<
Gratis verzending vanaf 50,-
Voor 16:00 uur besteld, direct verzonden
30 dagen bedenktijd
Shopping Cart

Review Shapton Wetsteen: Shapton Pro 320 Beoordeling

De Shapton Pro 320 is een van de meest populaire en meest belangrijke wetstenen voor een houtbewerker of messenliefhebber. Het is geen steen die je iedere dag zal gebruiken, maar op een gegeven moment zal je mes of beitel een nieuwe rand nodig hebben, en dan is deze Japanse wetsteen precies wat je nodig hebt.

De Shapton Pro wetstenen zijn Splash-and-Go wetstenen.

Alle Shapton Pro wetstenen worden in een plastic doosje verkocht waarin ze nog een keer extra beschermd worden door een licht plakje beschermfolie. Het plastic doosje van deze Shapton wetstenen kan later eventueel nog gebruikt worden als wetsteenhouder. Als je daarentegen opzoek bent naar een goede wetsteenhouder, dan kan je beter opzoek gaan naar een echte wetsteenhouder, want het doosje van Shapton kan moeilijk grip vangen op je ondergrond.

Wat Mag Je Van Een Shapton Pro Wetsteen Verwachten?

Als je de Shapton Pro wetsteen uit het doosje haalt kan het zijn dat de wetsteen geen logo van Shapton bevat.  Het is voor ons nog niet zeker of dit bij iedere steen van de Shapton Pro reeks het geval is, maar het is zeker opmerkelijk. De Shapton wetsteen zelf voelt daarentegen heel goed aan en ziet er heel professioneel uit. De Shapton Pro 320 is een medium grove slijpsteen, maar kan evengoed gewoon grof genoemd worden. Met deze steen kan je namelijk het profiel van je mes eenvoudig een nieuwe vorm geven, met andere woorden, het voelt een stuk grover aan dan dat je verwacht van een 320 grit steen. Echter mag je verwachten dat de steen, gezien die vrij nieuw is, na een paar keer slijpen een stuk gladder en fijner zal worden.

Shapton pro wetsteen
Shapton pro wetsteen

Shapton pro wetstenen zijn 210 mm lang, 70mm breed en 16 mm hoog.

Onze ervaring met Shapton stenen is dat het goede inversteringen zijn. De levensduur van de Shapton Pro schatten wij op 10 jaar. De Shapton Pro wetsteen is een Splash-and-go watertsteen. Splash-and-go houdt in, dat deze wetstenen met een spat water genoeg hebben om je gereedschap te kunnen slijpen. De wetstenen van Shapton Pro hoeven dus niet lang in het water te liggen om dienstbaar te worden, maar zijn vrijwel direct bruikbaar. Dit is ideaal voor mensen die een wetsteen willen gebruiken, maar niet de tijd of ruimte hebben om hun wetsteen voor een uur in het water te laten weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Algemende voorwaardePrivacySitemap
2013-2022 SlijpsteenWinkel.nl